Gemeente Uitgeest, Castricum en Heiloo

VERANDERINGEN

DE AFVALSTOFFENHEFFING VERANDERT

Vanaf 2021 gaat de afvalstoffenheffing veranderen. De afvalstoffenheffing zal bestaan uit een vast deel en een variabel deel. Het vaste deel is lager dan u in 2020 betaalt. U krijgt hiervoor in het eerste kwartaal van 2021 de factuur. Daarnaast gaat u per leging van uw restafvalcontainer of inworp van een zak met restafval in een ondergrondse container betalen. Dit tellen we aan het einde van 2021 bij elkaar op en rekenen we samen met het vaste deel van de afvalstoffenheffing in het eerste kwartaal 2022 met u af.

De afvalstoffenheffing uitgelegd

Omdat we begrijpen dat er veel op u afkomt, hebben we een video gemaakt waarop alles nog eens goed wordt uitgelegd. De video is hieronder te bekijken.

Bekijk de folder

Daarnaast hebben we per gemeente een folder ontwikkeld met alle informatie inclusief bedragen en rekenvoorbeelden. Deze folder heeft u in uw brievenbus ontvangen maar kunt u ook hier nogmaals downloaden. Omdat de tarieven per gemeente onderling verschillen, is er een folder voor Uitgeest, Castricum en Heiloo. Mocht u na het bekijken van de film en lezen van de folder nog vragen hebben, dan vindt u veel antwoorden onder de FAQ’s (frequente vragen). Staat het daar ook niet bij stel dan hier uw vraag.