Gemeente Uitgeest, Castricum en Heiloo

VERANDERINGEN

LAAGBOUW WONING

U woont in een laagbouwwoning, zoals een eengezinswoning, en heeft nu al een rolcontainer voor restafval en gft.

Wat verandert er voor u:

  • Dit najaar krijgt u een extra container voor plastic-, metaal- en drankverpakkingen (pmd)
  • U krijgt 2 nieuwe rolcontainers voor restafval en gft.
  • We legen vanaf dit najaar elke rolcontainer 1x in de 3 weken.
  • U betaalt vanaf 1 januari 2021 een variabele heffing. De variabele heffing bestaat uit een vast bedrag en een bedrag voor het aantal keer dat u uw restafvalcontainer aan de weg zet om te legen. Hier is meer informatie over de afvalstoffenheffing te vinden.

Extra legen van uw gft-container
In april, mei, september en oktober legen we een keer extra de gft-container.

Bladkorven

We plaatsen in elke gemeente extra bladkorven. In het voor- en najaar kunt u ook hier uw bladeren en snoeiafval ingooien.

Proberen van uw pmd-container
We realiseren ons dat niet iedereen meteen enthousiast is over een extra rolcontainer in de tuin. Toch hebben we de inwoners gevraagd om de pmd-container 4 maanden te proberen. Mocht u na deze periode toch nog van mening zijn dat u echt te veel hinder ondervindt van de container, dan mag u deze gratis teruggegeven. U moet dan zelf uw pmd-afval in een doorzichtige afvalzak verzamelen en naar de milieustraat of bovengrondse pmd-container brengen.

Laagbouw zonder rolcontainers
Het kan zijn dat u in een laagbouwwoning woont en toch gebruik maakt van de ondergrondse container. Soms maken we speciale afspraken met inwoners. In sommige gevallen hebben mensen echt te weinig ruimte voor 3 rolcontainers. Bijvoorbeeld in het centrum van Uitgeest of aan de Poelven in Bakkum. Kijk voor meer informatie op hoogbouw.

De komende tijd informeren we u via brieven, social media en deze website over belangrijke data en feiten.